Fifty Fifty Skate Festival at Hin Bus Depot Art Center

September 14, 2015

Source



Last month kami ke satu Skate Festival - Fifty Fifty presented by VANS Malaysia di Hin Bus Depot Art Center. 

Bagi yang kurang familiar dengan Hin Bus Depot Art Center, tempat ni ialah salah satu bangunan warisan bersejarah di Pulau Pinang. Di miliki oleh Hin Company, yang suatu masa dulu di gunakan sebagai depot bas. dah lebih sedekat dah tak guna sebagai depot bas, cuma baru-baru ni tempat ni diberi second life sebagai open art space atau ruang seni untuk pameran dan turut dijadikan pusat untuk menyokong generasi baru sebagai saluran untuk menyerlahkan kreativiti.

Pameran pertama ialah dari Ernest Zacharevic, iaitu artis yang sangat terkenal dengan lukisan mural di sekitar Pulau Pinang. 


ok, berbalik ke Skate Festival tu ye hehe Antara highlight aktiviti-aktiviti di Fifty Fifty Skate Festival ialah Performance by local indie artis- Bittersweet, Oh Chentaku, Maddthelin, Pop Konspiracy & Weot Skam , competition skate kat mini ramp & some exhibition.

It was actually a good exposure untuk our prince sons. At least Harith dapat tengok orang main skate for first time ! But as parents kita still ada limit. Not stay for long period sebab event ni actually end sampai mid night. so kita just stay around 10PM. Lepas tu time band perform pon we stay kat tempat yang jauh dengan speaker. not good untuk Harith dengar sound yang too loud. So we sangat-sangat alert bila ke event yang macam ni. 

We actually have a good time spend here. Sampai-sampai je kita terus ke Photo Gallery Exhibition, banyak lukisan-lukisan yang menarik mengenai art & skate, lepas tu ada juga local bazaar, semua dari brand local, makanan ringan pon ada jual. Masa band start perform kami cepat-cepat cari tempat yang sesuai untuk stay. So around 10PM kami dah gerak balik, it's time for Harith bed time. :) 


Photo Gallery Exhibition



Sponsor by Vans
Nice environment




Muka hairan. Banyak sangat lampu 





Competition skate at mini ramp



Daddy & Harith 
Layan Bittersweet
Tempat apa ni mommy?

Ngantok..time to go back and  sleep



Before balik, outside Hin Bus Depot








You Might Also Like

0 comments