Review Lacte Solo Breastpump

August 20, 2015


Source




Sebenarnya dah setahun guna Spectra M1 , No problem at all. Sangat selesa, compact, sesuai untuk travel sebab ada built-in battery. Tapi sejak kebelakangan ni selalu motor pam tak berapa kuat suction. So terpaksa cari alternative lain untuk pam sebab saya selalu pam ketika lunch di ofis dan ketika drive pergi dan balik kerja.

Survey punya servey, Atlast buat keputusan untuk beli Lacté Solo Electric Breastpump. Sebab budget dalam RM200 dan plan untuk beli online, survey-survey cari yang paling murah dan yang paling penting ada warranty . Atlast saya beli di Mothers First Choice  dengan harga RM199 termasuk kos penghantaran.

 

Antara special features Lacté Solo Electric Breastpump


  • Unique Soft Breast Shield design, reacting to the pumping rhythm which mimic baby’s suckling, for maximum comfort and stimulation.
  • Closed System with Anti-backflow.
  • 2 Phase Expression- Stimulation Phase & Expression Phase.
  • 5 Steps Suction Control.
  • Easy to read LED indicator.
  • Compact and light weight for maximum portability.
  • Silent operation.
  • Powered by A/C Adaptor or Battery (4x AA batteries).



Boleh tengok kat sini

Senang sebab boleh beli melalui debit atau credit card. Saya order 18 Ogos, sampai ke tangan saya 20 Ogos. Tapi as advice, siapa yang nk beli di Mothers First Choice ni kena sentiasa Email atau Whatsapp tanya status. Sebab kalau tak update berkemungkinan akan terlewat sikit dapat barang yang di order.

Apa yang saya dapat tadi.

By Poslaju




All inside box



What's in the box




Lacté menggunakan Wide bottle. Tapi jangan risau ada disediakan converter untuk wide & small size bottle



Kalau nak compare dengan Spectra M1, Lacté lebih ringan. Size lebih kurang.



Lacté tiada built in Battery macam Spectra M1. So kena letak battery AA kalau tak nak attach dengan cable USB atau plug



Ni bukan sekali ye hehe saya beli asing di Guardian RM37.20. Include 2 batteries AA. So kena beli extra lagi 2.


 
Ok yang ni dapat free sekali :)




Paling penting ni , Warranty selama setahun untuk pump machanism, Dan manual cara penggunaaan



Sekarang batery tengah charge lagi, so lepas dah guna nanti saya akan buat review Lacté Solo Electric Breastpump  ni ok :)



UPDATED ! 
Click here for my review after more than 9 months using Lacté Solo Electric Breastpump 
http://ora-adzlin.blogspot.my/2016/02/6-things-why-i-love-lacte-solo-electric.html

You Might Also Like

0 comments